וָטָן עַלַא וָתָר היא סדרה סאטירית אשר שודרה בערוץ הטלויזיה הפלסטיני, פרי יצירתו של הבמאי עמאד פראג’ין ובכיכובם של השחקנים ח’אלד אלעס’ו, שאדן סלים ומנאל עוד’.
פרקי הסדרה עוסקים במגוון בעיותיה הפנימיות האקטואליות של החברה הפלסטינית, ומעלים ביקורת חריפה כלפי שלל הגורמים, האישים והארגונים הבוחשים בקלחת המקומית, תוך שימוש בהומור ציני (גם אם לא מתוחכם מדי).
לראשונה בהיסטוריה הפלסטינית, נוצרה סאטירה חריפה, בלתי מתפשרת, בלתי מתחנפת ובלתי תלויה, אשר שולחת את חיצי ביקורתה לכל הכיוונים ללא מורא.
לזכותם של היוצרים יש לומר כי אף גורם לא נמלט מחיצי ביקורתם: לא חמא”ס ולא פת”ח, ורק חבל שגורמים חשוכים בהנהגה הפלסטינית מצאו להם תירוץ בדמות פרק העוסק במנהיג הלובי המודח קדאפי, כדי להורידה מהמסך.
כך או כך, שוחרי השפה הערבית המדוברת, המתעניינים בסוגיות אקטואליות המעסיקות את החברה הפלסטינית, ודוברי ערבית המעוניינים להתעדכן בסלנג העכשווי, מוזמנים להתרשם מהחבר’ה.
סרטון לדוגמה – המיסים: