مقهى المها في سوق الناصرة
לבני אדם יש זיכרון קצר, והזמן רץ: כמעט 20 שנה עברו מאז פרוייקט “נצרת 2000” שנועד להפוך את העיר המוזנחת ושטופת הביוב למקום שאפשר לארח בו את האפיפיור לביקור חגיגי לרגל ראשית המילניום השלישי.
סוחרי שוק העיר העתיקה בנצרת, שהיו בטוחים ששנת 2000 וביקורו של יוחנן פאולוס השני יביאו איתם זרם של תיירים ופרנסה בשפע, התאכזבו מהמציאות שגרמה האנתפאדה השניה ומהומות קשות שהתעוררו בין נוצרים למוסלמים.
שנים רבות עמד השוק ריק למחצה, כשדלתותיהן של רבות מהחנויות נעולות.
כנראה שדווקא יזם יהודי (מעוז ינון) שייסד בשנת 2005 את בית ההארחה הייחודי פאוזי עאזר אין, הצליח להעיר קצת את העיר העתיקה משנתה ולהוכיח לספקנים שאפשר גם אחרת.
מאז נפתחו עוד כמה אכסניות בסגנון דומה, גלריות, בתי קפה וחנויות חביבות. בשנת 2016 נפתח בית הקפה ליואן עליו כבר כתבתי, ולפריחה המחודשת הצטרפה לאחרונה אל-מהא: חנות ספרים ובית קפה. בסוף השבוע האחרון התקיים במקום יריד מיוחד לכבוד חג המולד, מבחר הספרים בחנות עשיר ומגוון באופן יחסי, האווירה נעימה והאוכל לא רע בכלל.
הצעתי לכם: נצלו את חודשי החורף העמוסים פחות וצאו לסופ”ש בנצרת. ההתעוררות של העיר העתיקה נראית לי שברירית מאוד, כך שכדאי להנות כל זמן שזה מחזיק מעמד.