זינב הייתה בתם של עלי אבן אבו טאלב, החליף הרביעי, ושל פאטמה, בתו של הנביא מחמד; זינב התלוותה לאחיה חוסין, כאשר זה יצא בראש אנשיו לקרב כרבלאא. במהלך הקרב נהרג חוסין, ורבים מאנשיו, בהם זינב אחותו, וכן בנו, עלי אבן חוסין זין אל-עאבדין, נפלו בשבי.
השבויים הובאו לעיר אל-כּוּפה, שם עמד זין אל-עאבדין למשפט בפני מושל העיר ונידון למוות. מששמעה זינב את גזר הדין, השליכה עצמה על אחיינה בחיבוק מגונן, באמרה: “בשם אללה, לא ארפה ממנו! אם אתה מתכוון להרוג אותו, יהיה עליך להרוג אותי עמו!”
האגדה מספרת, כי חייליו של המושל ניסו להפריד את זינב החובקת את זין אל-עאבדין, ומשלא הצליחו, ניסו להפריד ביניהם באבחת חרב, וכך נקטעו אצבעותיה של זינב.
מאז ועד היום, תוכלו למצוא במיטב הקונדיטוריות המזרחיות עוגיות סולת מאורכות טבולות בסירופ סוכר, הנקראות אָסָאבֶּע זֵינַבּ (اصابع زينب), לזכר המאורע.
סרטון: איך מכינים “אָסָאבֶּע זֵינַבּ”:
בתיאבון…